mijn naam is Marjolein Heij en degene met de verfkwasten in haar hand. De naam Appeloogje is ontstaan doordat mijn vader mij altijd oogappeltje noemde (en nog steeds eigenlijk). Nu ik zelf 2 dochters mag hebben zijn zij ook mijn absolute oogappeltjes en creeër ik vaak producten met hun fantasie in mijn achterhoofd. De naam oogappel(tje) komt al voor als bedrijfsnaam dus vandaar het omgedraaid, net even anders ;-)

Na de middelbare school vond ik het lastig welke opleiding ik moest kiezen. Na een aantal creatieve opleidingen zoals op het hout&meubileringscollege & de Willem de Kooning academie werd het de pabo maar koos er voor om na mijn opleiding mij in te schrijven bij de KVK als fotograaf omdat fotograferen inmiddels mijn hart had veroverd. Maar ook het tekenen waar ik op de basisschool en middelbare school al een liefde voor had bleef aanwezig. Tijdens mijn zwangerschapsverlof van beide dochters raakte ik aan het waterverven en wilde ik hier eigenlijk meer mee gaan doen. Eind 2018 wist ik het zeker en toen was daar op 1 januari 2019 Appeloogje naast mijn fotografiebedrijf Jolarpictures. Sinds 2022 ligt mijn focus op Appeloogje en ben ik gestopt met mijn fotografiebedrijf om meer met het verven/tekenen te kunnen gaan doen (fotograferen komt nog wel van pas met het vastleggen van mijn producten en af en toe fotografeer ik voor andere webshops of bedrijven).  

Naast Appeloogje werk ik voor 18 uur in de week bij de lekkerste winkel van Nederland nl in een patisserie, chocolaterie & glacerie genaamd Luux by de Berenkuil en vind dit een heerlijke combi qua werken. 

Ik hoop in de toekomst nog veel moois te kunnen maken voor andere oogappeltjes of voor degene waarbij mijn werk in de smaak valt. 

 

© 2019 - 2024 Appeloogje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel