mijn naam is Marjolein Heij en de persoon achter Appeloogje. De naam Appeloogje is ontstaan doordat mijn vader mij altijd oogappeltje noemde (en nog steeds eigenlijk). Nu ik zelf 2 dochters mag hebben zijn zij ook mijn absolute oogappeltjes en creeër ik vaak producten met hun fantasie in mijn achterhoofd. De naam oogappel(tje) komt al vaak voor als bedrijfsnaam dus vandaar het omgedraaid, net even anders want daar houd ik wel van ;-)

Na de middelbare school vond ik het lastig welke opleiding ik moest kiezen. Na een aantal creatieve opleidingen zoals op het hout&meubileringscollege & de Willem de Kooning academie werd het de pabo maar koos er voor om na mijn opleiding mij in te schrijven bij de KVK als fotograaf omdat fotograferen inmiddels mijn hart had veroverd. Maar ook het tekenen waar ik op de basisschool en middelbare school al een liefde voor had bleef aanwezig. Tijdens mijn zwangerschapsverlof van beide dochters raakte ik aan het waterverven en wilde ik hier eigenlijk meer mee gaan doen. Eind 2018 wist ik het zeker en toen was daar op 1 januari 2019 Appeloogje naast mijn fotografiebedrijf Jolarpictures. Sinds 2021 ligt de focus meer op Appeloogje en iets minder gaan fotograferen om meer te kunnen gaan doen met de waterverf tekeningen. 

Daarnaast werk ik voor 18 uur in de week bij de lekkerste winkel van Nederland nl in een patisserie, chocolaterie & glacerie genaamd Luux by de Berenkuil

Ik hoop in de toekomst nog veel moois te kunnen maken voor andere oogappeltjes of voor degene waarbij mijn werk in de smaak valt. 

 

© 2019 - 2021 Appeloogje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel